пʼятниця, 17 квітня 2020 р.



Карантин, ізоляція, різкі зміни в повсякденному житті, можуть
негативно впливати на наше психічне здоров’я. В таких умовах

 можуть з’являтися або посилюватися депресивні симптоми.


Сьогодні пропонуємо вам декілька порад про те, як зменшити депресивні симптоми в умовах самоізоляції

🌱Урізноманітнюйте обстановку в квартирі та вашу щоденну діяльністьРізноманітність полегшить відчуття неспокою, яке може проявлятися в ізоляції. Вмикайте музику, запалюйте свічки. Прочитайте цікаву книжку.Навіть така зміна, як обід на балконі на свіжому повітрі, може покращити настрій.Зробіть прибирання, переберіть старі речі, можливо настав час вивільнити простір для нового?:)

Використовуйте позитивні твердження.Під час ізоляції легко впасти в песимістичне мислення. Однак, для того, щоб бути стійким і допомогти собі, потрібно перенаправити вашу точку зору з безпорадності на таку, що дає надію. Це називається смисловою перебудовою.🙅‍♂️не “Я застряг вдома”, а 👍”Вдома я у безпеці”🙅‍♂️не “Краще не стане”, а 👍”З часом все налагодиться”🙅‍♂️не “Життя ніколи не буде таким як раніше”, а 👍“Що би не трапилось, я зможу із цим впоратися”

📣Обмежуйте вплив ЗМІСпоживайте інформацію дозовано.Не варто постійно моніторити новини🗓Дотримуйтеся розпорядку дня8-годинний сон і правильне харчування допоможуть зберегти психічне здоров’я і емоційну стабільність.

🍾Відмовтеся від шкідливих звичокВживання алкоголю та наркотичних засобів не допомагає, а навпаки, негативно позначається на роботі всіх систем і органів та посилює депресію.

👨‍👩‍👧‍👦Підтримуйте контакт із близькимиСпілкування з близькими допомагає підвищити самооцінку, відчути себе потрібним – а це найкраща профілактика депресії. Тож, залишаючись вдома, підтримуйте контакт із близькими, використовуючи технології.

🕺🏻Рухова активністьЗарядка або йога допоможе знизити депресивну симптоматику

🧘МедитаціяМедитація допомагає у боротьбі зі стресом, тривожністю, нав’язливими думками, покращує увагу.

⛳️Цілі та очікуванняСтавте цілі, які цілком реально досягти, не будьте занадто прискіпливими до себе, радійте кожній маленькій перемозі.

🗣Зверніться за допомогою до фахівця.

Немає коментарів:

Дописати коментар